Gezichtsbehandeling

Leeftijd, genen, invloeden van buitenaf (Uv-straling, vervuiling), stress, hormonen, slaappatroon en verzorging spelen een rol bij huidgezondheid. Met een gebalanceerde levensstijl en een effectieve huidverzorging kun je een gezonde huid opbouwen. Marijkes team verzorgt, herstelt en onderhoudt je huid met de producten van ZO Skin Health van Dr. Zein Obagi. Huidveroudering, acne(-littekens) en rosacea zijn verleden tijd.

Gezonde huid

Dr. Zein Obagi (dermatoloog , Beverly Hills, USA), is de bedenker en ontwikkelaar van de medische producten van Obagi Medical, ZO Medical en ZO Skin Health. Zijn uitgangspunt is ‘een gezonde huid voor iedereen’. Wanneer een gezonde huid gecreëerd kan worden, zijn er vanzelfsprekend geen ziektebeelden aanwezig. Een gezonde huid straalt, is zacht, volumineus, egaal, stevig en tolerant.

Filosofie Zo Skin Health

Dr. Zein Obagi bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Zijn healthy-skin concept staat voor huidverbetering op medische en niet-medische wijze, met uitgebreide, klinische bewijzen.

De producten van Dr. Zein Obagi worden tweemaal daags thuis gebruikt. Na een transformatiefase van een huidcyclus (gemiddeld 6 tot 8 weken) wordt de gezonde en nieuwe huid al zichtbaar. Begeleiding tijdens dit transformatieproces is essentieel. De ZO specialiste van Marijke Paradiek is opgeleid om jou tijdens deze periode te voorzien van de juiste adviezen en passende behandelingen die van toegevoegde waarde zijn voor het resultaat.

5-stappen programma

Dr. Obagi raadt een 5-stappen programma aan  waarin unieke producten worden gebruikt.

  1. Reinigen: Om de structuur te verbeteren, dofheid te elimineren en de penetratie van de volgende stappen te verbeteren. ZO Skin Health producten verwijderen onzuiverheden, neutraliseren vrije radicalen en voeden de huid met krachtige anti-oxidanten.
  1. Activeren: Om de penetratie van de actieve ingrediënten te bevorderen. De producten verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen en talg zodat de actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen.
  1. Stimuleren: De producten worden ingezet om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de collageen- en elastineproductie te stimuleren. De ZO Skin Health producten verbeteren de celfunctie. Alle producten bevatten retinol: dit is het meest actieve ingrediënt om celvernieuwing te stimuleren en daarmee veroudering tegen te gaan.
  1. Kalmeren en voeden: Om de huid te verzorgen en te kalmeren nadat de bovenste huidlaag geëxfolieerd is en de krachtige ingrediënten zijn aangebracht, worden de ZO Skin Health producten met kalmerende ingrediënten gebruikt om eventuele irritatie en roodheid te verminderen. Deze kunnen opspelen na het gebruik van retinol en vitamine C in hoge concentraties. De kalmerende producten zorgen ook voor een betere hydratatie van de huid door de voedende ingrediënten.  
  1. Beschermen: Om de huid te beschermen tegen toekomstige schade raadt Dr. Obagi aan om een UVA/UVB bescherming te gebruiken.
Producten Zo Skin Health
Deel deze pagina