Haaruitval

Iedereen heeft wel eens last van haaruitval. Bekende problemen zijn haaruitval door stress of haaruitval door medicijnen. Soms groeit het haar vanzelf weer terug. Is dit niet het geval en ben je op zoek naar een oplossing? Neem dan contact op met MP Haarwerken voor een persoonlijk advies.

Gevolgen haaruitval

Heb je (plotseling) last van veel haaruitval, extreem haarverlies of kaalheid? Dan kan dit een grote impact op je leven hebben. Veel mensen schamen zich en proberen de dunne en kale plekken te verbergen met hun kapsel. Het kan moeilijk zijn om over haarproblemen te praten. Toch komt haaruitval vaker voor dan je misschien denkt. Veel mensen krijgen te maken met haaruitval: mannen, vrouwen én kinderen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen, zodat je weer zelfverzekerd door het leven kunt.

Oorzaken haaruitval

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben.

  • Chemotherapie en bestraling: bij de behandeling van kanker is de kans groot dat je last krijgt van haaruitval na chemo.
  • Stress: een stressvolle of zelfs traumatische gebeurtenis kan voor haarverlies zorgen. Haaruitval door stress komt helaas vaak voor.
  • Erfelijke kaalheid (Alopecia Androgenetica): als in je familie veel haaruitval of kaalheid voorkomt, kan het erfelijk zijn.
  • Haarziektes: haarziektes zoals Alopecia Areata kunnen voor (tijdelijk) haarverlies zorgen.
  • Medicijngebruik: door het gebruik van medicatie zoals antibiotica of de anticonceptiepil kan haar uitvallen. Vaak groeit het weer terug als je stopt met de medicijnen.
  • Hormonen: hormonale schommelingen kunnen haaruitval veroorzaken. Voorbeelden zijn haaruitval bij vrouwen in de overgang en bij vrouwen na de bevalling.
  • Extreem diëten of ongezonde voeding: door een verkeerd eetpatroon krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Met als gevolg: haaruitval. Vitamines zijn erg belangrijk voor de kwaliteit van je haar.

Oplossingen haaruitval

Wil je een oplossing voor je haaruitval? MP Haarwerken adviseert je graag over de verschillende mogelijkheden.

  • Haarverzorging: bij haaruitval is het belangrijk om te kiezen voor goede verzorgingsproducten. Wij informeren je hier graag over.
  • Haarstukken of haarwerken: is je haar dun of heb je last van plaatselijke kaalheid? Dan kan een haarstuk, toupet of haarwerk uitkomst bieden. Wij hebben diverse haarstukken van echt haar en synthetisch haar.
  • Pruiken: bij (gedeeltelijke) kaalheid is een pruik vaak een goede oplossing. Onze dames pruiken en heren pruiken van echt haar en synthetisch haar volgen de laatste haartrends.

Advies haaruitval

Je bent van harte welkom bij MP Haarwerken voor meer informatie of een advies op maat. Neem telefonisch contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak in onze kapsalon in Roermond. We hebben privacy hoog in het vaandel staan, daarom vindt het gesprek altijd plaats in een aparte ruimte in onze salon. Al geruime tijd helpen we mensen uit heel Limburg en Brabant naar tevredenheid bij hun haarproblemen.

Verzorgingsgebieden

Ons hoofdverzorgingsgebied voor haarwerken is Limburg (Roermond, Venlo, Sittard, Echt, Maastricht, Valkenburg, e.o.) en Noord-Brabant (Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda, Helmond e.o.).

Terug naar Overzicht