Kanker en haaruitval

Haarverlies door chemotherapie of bestraling op het hoofd komt veel voor. Na de behandeling kan het haarverlies snel gaan. Dit kan je eigenwaarde en je zelfvertrouwen flink aantasten in deze al moeilijke periode. Daarom bieden we je graag een warm welkom en een luisterend oor. Samen kijken we naar een passende oplossing zodat je in deze moeilijke tijd je geen zorgen hoeft te maken over je haar.

Chemotherapie
Door chemotherapie kan het haar uitvallen. Maar er is niet altijd sprake van haaruitval. Het treedt meestal op 2 tot 3 weken na de eerste behandeling. De medicijnen die nodig zijn tijdens de behandeling vallen de snelgroeiende cellen aan in het lichaam. Daarmee raken ook de haarvormende cellen beschadigd. Het haar wordt dunner, breekt af en valt gedeeltelijk of zelfs helemaal uit.

Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk. Het duurt na de kuur enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft namelijk tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Het haar kan in het begin dunner en anders van structuur zijn.

Bestraling
Ook bij bestraling kan het haar uitvallen. Dat begint meestal na 2 tot 3 weken. Nog tijdens de bestralingen. Je huid en je haarwortels zijn stralingsgevoelig. Bij het borstelen van het haar kunnen de eerste haren en plukken meekomen.

Het ligt aan de behandeling of het haaruitval plaatselijk is. Als het hele hoofd wordt bestraald, valt het haar op het hoofd uit. Meestal is de haaruitval tijdelijk. Het kan wel maanden duren voordat het haar weer terugkomt.

Oplossing
Haaruitval door chemotherapie of bestraling is erg vervelend. Gelukkig zijn er mooie, tijdelijke oplossingen. Met onze ervaring in haarwerken op maat vinden we de beste oplossing. Elk haarwerk maken we op jouw persoonlijke smaak, de vorm van je gezicht en jouw teint. We hebben een grote collectie haarwerken in echt haar en synthetisch haar. Een pruik of haarwerk speciaal op maat die geheel bij jou past. Zodat je weer zeker door het leven gaat.

Terug naar Overzicht