Meest gestelde vragen

Kan ik het haarwerk zelf wassen?

Een haarwerk kun je goed zelf wassen. Nadat je een haarwerk hebt uitgezocht, bieden we je kosteloos een persoonlijke begeleiding voor het omgaan met je haarwerk. We zorgen ervoor dat je het thuis goed kunt verzorgen.

Indien gewenst bieden wij een haarwerkenservice aan. Wij wassen, verzorgen en brengen je haarwerk in model. In alle rust kun je wachten tot het klaar is. Als je twee haarwerken hebt, haal je deze na de behandeling weer op.

 

Kan een haarwerk geknipt worden?

Elk haarwerk is maatwerk. Als de haren te lang zijn, of het model niet helemaal goed is, zorgt Haarwerken MP ervoor dat het haar geknipt wordt zoals jij dat graag wil.

 

Krijgt mijn hoofdhuid wel voldoende lucht?

Elk haarwerk is zo ingeknoopt zodat alle haren voldoende lucht krijgen. Je hoeft niet bang te zijn dat je eigen haar of hoofdhuid verstikt. Je eigen haar krijgt dus alle kans om te groeien.

 

Hoe kan ik het haarwerk het beste opzetten?

We gaan dit samen oefenen als we een mooi haarwerk hebben uitgekozen. De meest makkelijke manier is om het haarwerk van voor naar achter op te zetten. Zorg ervoor dat de oortjes van het haarwerk op gelijke hoogte zitten. Ga ook altijd even met de vingers onder het haarwerk door in de nek. Let erop dat aan de voorkant het haarwerk op de haargrens valt. Wanneer het haarwerk te veel naar voren wordt gedragen, kan dit er onnatuurlijk uitzien. Bij de oren van het haarwerk zitten binnenin metalen baleintjes die je in de vorm naar je hoofdhuid kunt drukken. Zo sluit het haarwerk ook daar goed aan.

 

Neem ik het haarwerk direct mee naar huis?

Als je een haarwerk hebt uitgezocht, maar nog niet direct nodig hebt, kun je het bij ons laten. Op het moment dat al je haren uitvallen, zorgt Haarwerken MP voor een afspraak binnen 24 uur. In spoedgevallen is levering buiten onze reguliere salonuren mogelijk. Vervolgens zorgt Haarwerken MP ervoor dat het haarwerk een passend haarwerk wordt, zodat jij vol vertrouwen over straat kunt gaan.

 

Kan ik slapen met een haarwerk?

Een synthetisch haarwerk is niet geschikt om mee te slapen of mee op de bank te liggen. De vezel kan namelijk beschadigen door de wrijving. Met een echt haarwerk kun je wel slapen. Slaap wel op een satijnen kussensloop. Goede verzorging van de haarwerken is erg belangrijk. Wanneer deze goed verzorgd worden, gaan ze veel langer mee.

 

Zijn haarwerken er ook voor kinderen?

Ook voor kinderen of jongvolwassenen hebben wij haarwerken. Bij haarwerken voor deze doelgroep is het nog belangrijker dat deze goed zit. Vooral de haarwerken van Follea zijn hier erg geschikt voor.

 

Wat is het verschil tussen synthetisch haar en echt haar?

Tussen synthetisch haar en echt haar zitten enkele verschillen. Dit zijn de meest belangrijke:
Synthetisch haar of kunstvezel
Synthetisch haar is een kunstvezel en mag daarom niet met hitte bewerkt worden. Het is ook niet mogelijk om er mee te slapen. Het grootste voordeel van synthetisch haar is dat het gemakkelijk in onderhoud is. Synthetisch haar blijft ook eenvoudiger in model zitten dan echt haar, je hebt er minder omkijken naar. Het nadeel is dat je moet oppassen met warmte. Bijvoorbeeld bij het openen van een hete oven. Wrijving heeft ook invloed op het synthetische haar. Let daarom op met het dragen van een coltrui, op de bank zitten of relaxen. Voor de verzorging van synthetisch haar zijn speciale producten verkrijgbaar, zoals shampoos, conditioners en balsems.
Echt haar
Echt haar is geschikt om te föhnen en mee te slapen. De kleur kan teruglopen (mede door zonlicht). Om de kleur op te frissen, kun je bij echt haar altijd kiezen voor een spoeling of een kleurmasker. Echt haar heeft veel meer verzorging nodig dan synthetisch haar. De juiste verzorgingsproducten zoals shampoos, conditioners en balsems zijn daarom een must.

 

Hoe werkt het met de verzekeringsdeclaratie?

Haarwerken MP ontzorgt jou in het werk dat naar de zorgverzekeraar moet. Wij hebben contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Iedereen met een medische indicatie heeft recht op een basisvergoeding van de zorgverzekeraar, namelijk 465,00 euro (per 1 januari 2024). Vaak krijg je met een aanvullende verzekering een extra vergoeding. Het gedeelte dat niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, reken je af zodra het haarwerk mee naar huis gaat.

Terug naar Overzicht