Erfelijke haaruitval

Als je wel eens last hebt van haaruitval, dan ben je niet de enige. We verliezen dagelijks zo’n 50 tot 120 haren. Dat is heel normaal. Maar wordt je haardos plotseling dunner? Is je hoofdhuid steeds zichtbaarder? Of krijg je meer kale plekken? Dan kan het zijn dat je last hebt van een extremere vorm van haarverlies.

Oorzaak haaruitval
Erfelijke haaruitval is een van de meest voorkomende vormen van haaruitval. Je ziet bijvoorbeeld steeds meer haren in het doucheputje of op het hoofdkussen. Het wordt ook wel Alopecia Androgenetica genoemd. Of je hier last van krijgt en in welke mate, is afhankelijk van jouw erfelijke aanleg. Bij vrouwen wordt het haar op het hoofd vaak dunner, vooral bij de scheiding. Hierdoor zie je de hoofdhuid beter. Bij deze vorm van Alopecia speelt de gevoeligheid voor het hormoon testosteron een grote rol. Nieuwe haartjes vallen steeds sneller uit en blijven uiteindelijk helemaal weg.

Oplossingen haaruitval
Haarverlies is een veelvoorkomend probleem, maar zeker niet minder vervelend. Het roept emoties op en kan zorgen voor onzekerheid. Wij geven jou graag je zelfvertrouwen terug. Een haarwerk, haarstuk of pruik kan hiervoor zorgen. Ook andere oplossingen zorgen ervoor dat je weer zelfverzekerd door het leven kunt. Zónder dat iemand ziet dat je er een draagt.

We bekijken graag samen met jou welke oplossing bij jou past. Maak een vrijblijvende afspraak bij MP Haarwerken in Roermond.

Terug naar Overzicht