Marijke Paradiek logo

Haaruitval

Iedereen kan met haaruitval te maken krijgen: mannen, vrouwen, jong en oud. Haaruitval of verlies van haar heeft verschillende oorzaken. Ziektes, medicijnen, stress, ontregeling van de hormonen, erfelijke aanleg en ouderdom kunnen leiden tot (tijdelijke) haaruitval, dun haar, kale plekken of kaalheid. Het kan soms op den duur verminderen en zelfs genezen.

Erfelijke haaruitval

Iedereen heeft wel eens last van haaruitval. We verliezen dagelijks zo’n 50 tot 120 haren. Dat is heel normaal. Maar wordt je haardos plotseling dunner? Is je hoofdhuid steeds zichtbaarder? Of krijg je meer kale plekken? Dan kan het zijn dat je last hebt van een extremere vorm van haarverlies.

Lees meer

Haaruitval door haarziekten

De meest voorkomende haarziekte is een vorm van Alopecia. Iedereen kan met deze vorm van haaruitval of haarverlies te maken krijgen: mannen, vrouwen, jong en oud. Het haaruitval kan zich op verschillende manieren openbaren. In korte tijd plukken haar verliezen, langzaam dunner wordend haar of zelfs al het haar verliezen. De diagnose Alopecia wordt vaak door een huisarts of dermatoloog vastgesteld. Er zijn verschillende vormen van Alopecia.

Lees meer

Haaruitval door kanker

Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan zorgen voor haarverlies. De uitval van haren kan snel gaan. Wij begrijpen dat dit een emotionele periode is. Bovenop het ziek-zijn en alles wat daarbij komt kijken, ook nog je haar verliezen. Dat is heftig. Gelukkig kunnen we je hierbij helpen. Met onze ervaring in haarwerken op maat zoeken we samen naar de beste oplossing voor jou. Een oplossing in alle vormen, maten en kleuren. En een die ervoor zorgt dat jouw hoofdhuid en haar de ruimte krijgt om de haren na kanker weer te laten groeien.

Lees meer
Deel deze pagina