Alopecia Areata

Verlies je plotseling plukken haar? Dat heet Alopecia Areata. Je hebt dan last van pleksgewijze kaalheid. Plotseling verschijnen er zichtbare kale plekken op het hoofd. Dit zijn ronde of ovale plekken waar al het haar uitvalt. Het verschilt per persoon of de haarwortel zelf ook uitvalt, of dat alleen het haartje uitvalt. Ook de grootte van de kale plek kan verschillen. Deze plekken kunnen zich ook uitbreiden naar de rest van het lichaam, bijvoorbeeld de wenkbrauwen, wimpers, baard of armen.

Bij Alopecia Areata is vaak sprake van tijdelijke haaruitval. Het haar groeit bij de meeste mensen vanzelf weer terug. De duur verschilt. Ook kunnen opnieuw kale plekken op je hoofdhuid ontstaan. De haaruitval ontstaat door een haarwortelziekte. Waarschijnlijk is het een auto-immuunziekte. De haarwortel wordt ziek en valt uit. Waarom dat gebeurt, is niet bekend.

Heb je last van pleksgewijze kaalheid? We hebben verschillende oplossingen voor haaruitval. Welke het beste bij je past, hangt af van verschillende factoren. Samen kijken we naar de mooiste oplossing. Wij zijn een erkend ANKO haarwerkspecialist.

Terug naar Overzicht