Nominaties Coiffure Award voor Hair & Beauty Marijke Paradiek

25 maart 2024 – Vrijdag 22 maart zijn de nominaties voor de felbegeerde Coiffure Award 2024 bekendgemaakt. Marijke Paradiek sleept maar liefst drie nominaties in de wacht. Marijke is genomineerd in de categorie Dames Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Daarnaast heeft ze twee extra nominaties weten binnen te halen voor de Pers Award en de Consumer Award. De Coiffure Award is een van de meest toonaangevende kappersprijzen in Nederland.

Trots
Marijke Paradiek, die dit jaar voor de dertigste keer deelneemt: “Ik ben super trots dat ik dit jaar opnieuw ben genomineerd! De afgelopen jaren waren we ook van de partij en sleepten we met ons team diverse prijzen in de wacht.” Het kappersbloed stroomt Marijke door de aderen: “Ik kan in het kappersvak echt al mijn creativiteit in kwijt. Nominatie voor de Coiffure Award laat zien dat we op een hoog niveau presteren. Dat geldt ook voor het hele team.”

Inspiratie
Voor een nominatie moeten de deelnemers alle kapperstechnieken uitstekend beheersen. Niet alleen het knipwerk, maar ook het kleuren en modelleren van de kapsels en de make-up en styling naar de nieuwste trends en ontwikkelingen hoort daarbij. Alles moet kloppen. Marijke Paradiek doet haar inspiratie overal om haar heen op. “Deze keer ben ik teruggegaan in de tijd, naar de jaren zeventig. Mijn creatie ‘Dynamic’ is verbonden met het dynamische gevoel en de kleur in die tijd. Het gaat om de perfectie. Alles moet passen bij de persoon en het totaalplaatje dat je neer wil zetten.”

Persoonlijke groei
Het blijft een uitdaging iets origineels te bedenken. Marijke daarover: “We moeten ons telkens weer zelf uitdagen. Het helpt enorm in mijn persoonlijke ontwikkeling en groei in het vak. Ondanks mijn jarenlange ervaring leer ik nog steeds veel van.” Een vakjury beoordeelt de kapsels aan de hand van vier foto’s. “Maat het is elk jaar weer leuk er bij te zijn. Dat blijft altijd spannend en onvoorspelbaar.”
Zo heeft de inzending van Kim van Hooft voor de Hair Color Technician Award geen nominatie in de wacht weten te slepen. “Ook dat hoort er bij. In de serie van Kim stond de kracht van kleur centraal. Zij laat telkens weer zien op welk hoog niveau wij op het gebied van kleur acteren in onze salon. Volgende keer is zij er weer bij.”, aldus een trotse Marijke Paradiek.

Stemmen
Op 12 mei worden de Coiffure Awards 2024 voor de 32e keer uitgereikt tijdens een feestelijke gala-avond in het Mediapark Hilversum. Marijke kijkt al uit naar dit drukbezochte kappersevenement: “De nominaties zijn een erkenning voor het hele team. Het meedoen geeft een enorme boost en inspireert. Het laat zien dat we gepassioneerd met het kappersvak bezig zijn en altijd streven naar het beste. Een erkenning voor ons werk.” Voor de Consumer Award kan er op Marijkes creaties gestemd worden via de website www.coiffureaward.nl/stemenwin of via sms CA <spatie> 8 naar 4004 (€ 0,80 p.o.b.).

Beste kapper van Nederland
De salon van Marijke Paradiek neemt jaarlijks deel aan de Coiffure Award. In 2023, 2022, 2019, 2018, 2017 en 2013 viel de salon al eens in de prijzen. De Coiffure Award is de meest prestigieuze onderscheiding in de kappersbranche. Topkappers uit heel Nederland nemen deel aan de wedstrijd en hun inzendingen zetten de trend voor het komende seizoen.

Verdere informatie (foto’s mogen rechtenvrij worden gebruikt onder vermelding van de fotograaf)

Marijke Paradiek – Dynamic
Genomineerd in de categorie dames regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, Pers Award en Consumer Award
Fotografie: Jimmy Bollaerts
Visagie: Caroline Quirynen
Styliste: Emeline Gosselien

Kim van Hooft – genomineerd in de categorie Hair Color Technician
Fotografie: Jimmy Bollaerts
Visagie: Caroline Quirynen
Styliste: Nele Van Den Broucke

Voor meer informatie:
Marijke Paradiek, telefoon 0623314024

Terug naar overzicht